ŠTO PIJEMO OVU JESEN?
Jesen je idealno vrijeme za zavaliti se uz čašu vina dok lišće lagano pada, a vani vjetar šušti. Vrijeme je za bogatije okuse – vina koja nas griju iznutra i idu dobro uz dekicu i dobar film. Umjesto laganih ljetnih vina, preporučujemo vam punija i kompleksnija bijela vina, kao i bogatija crvena vina koja se sjajno sljubljuju sa sezonskim specijalitetima poput jela s gljivama. Nismo ni zaboravili na ekspresivne pjenušce za one posebne jesenske trenutke.
KELTIS, Mario Natur 2021, Bizeljsko, Slovenija
Pjenušavo vino blijedo žute boje limuna te privlačnih, aktivnih mjehurića. Aromatikom na nosu i nepcu podsjeća na žuto cvijeće, zrelo žuto voće, oguljene jabuke i kvasac. U ustima osvježava te dugo traje. Grožđe je direktno prešano, fermentacija spontana bez dodavanja kvasaca, sazrijevanje i battonage u drvu, bez filtriranja. Potrebno je samo dobro rashladiti
MILAN NESTAREC, TRBLMKR 2019, Moravska, Češka
TRBLMKR Milana Nestareca je posveta sorti neuburger. Ova delikatna sorta često ostaje u sjeni drugih vina, ali Milan vjeruje u njen potencijal da izrazi autentičan karakter terroira. Uz idealne uvjete u 2019., grožđe je ručno brano i pažljivo obrađeno s dužim prešanjem, što je rezultiralo elegantnim vinom bogate strukture i fine mineralnosti.
MARIA & SEPP MUSTER, Sauvignon vom Opok 2021, Štajerska, Austrija
Muster vinarija je jedna od pionira prirodnog vinarstva u južnoj Štajerskoj. Linija “vom Opok” koja u prijevodu znači “sa opoke” reflektira mineralnost koja je izražena u vinima koja dolaze sa ovog tipa tla. Opoka je mješavina lapora, vapnenca, pješčenjaka i gline, a smatra se savršenim supstratom za uzgoj vinove loze. Ovo monosortno vino odiše elegancijom. Izražena mineralnost koja reflektira terroir, svježine u vidu kiselina koje su divno ukomponirane u kompleksno tijelo čija je bogata tekstura rezultat dozrijevanja na kvascima u velikim drvenim bačvama.
DOMAINE VIRET, Renaissance 2018, Južna Rhona, Francuska
Upoznajte Renaissance, kupažu klasičnih francuskih južnjačkih sorti: grenachea, syraha, mourvèdrea i carignana. Vino je spontano fermentiralo na autohtonim kvascima te je odležavalo tri godine u cementnim spremnicima. Zahvaljujući 45-dnevnoj maceraciji u sebi nosi snagu i bogatstvo. U čaši se otkrivaju slojevi zrelih bobica s laganim dodirom papra, dok svježina i puno tijelo stvaraju savršenu ravnotežu. Odličan izbor za trenutke kada želite nešto punijeg tijela, ali s dozom opuštene elegancije.
ADRESA
Ulica Jurja Žerjavića 7/2
10000, Zagreb, Hrvatska
RADNO VRIJEME
PONEDJELJAK – PETAK
10 – 20h
SUBOTA
9-15h