Fred i Claire Niger vode Domaine de l’ Ecu u Loire dolini na biodinamički način još od 1988. godine. Znanje im je prenio utemeljitelj vinarije – Guy Bossard koji se većinu svoga života bavio biodinamikom. Fredu je od samih početaka prirodni pristup vinogradarstvu i vinarstvu bio početna točka rada. Osim biodinamike primjenjuje i praksu kozmokulture koju mu je predstavio prijatelj vinar Philippe Viret. U jednoj rečenici, kozmokultura je rad u skladu s magnetskim i kozmičkim energetskim poljima putem kojeg se postiže živi i harmonični ekosustav. Rade najviše s lokalnim sortama – melon de bourgogne, folle blanche, cabernet franc, ali imaju i posebnu liniju vina Le Temps des Copains koju rade u kolaboraciji s prijateljima iz raznih dijelova Francuske i Italije. Potpis im je korištenje isključivo amfora i cementnih spremnika za odležavanje vina. U svom podrumu drže više od 100 amfora koje su ručno rađene na jugu Francuske i sjeveru Italije. Vjeruju da neutralnost i prirodnost terakote daje vinima čistoću i lokalitetni karakter, a prirodna termoregulacija i stalna cirkulacija taloga doprinose kompleksnosti i dubini kakvu Fred i Claire traže u svojim vinima.
Vinari: Claire i Fred Niger
Regija: Loire dolina, Francuska
Sorte: melon de bourgogne, chardonnay, chenin blanc, folle blanche, cabernet franc, pinot crni, cabernet sauvignon
Veličina vinograda: 30 hektara
Godišnja proizvodnja: 25,000 – 50,000 butelja
Nadmorska visina: 400 metara
Tlo: granit, gnajs, ortognajs
Način uzgoja: homeopatski i biodinamički