MICROBIO
„Shvatio sam da nisam ja bio nakaza. Prave nakaze su vinske industrije.“
Ismael Gozalo, nasljednik pete generacije vinogradara iz Nieve – Segovije, piše svoju priču o prirodnom vinu. Njegov otac, pionir u buteljiranju verdeja, ostavio je nasljedstvo koje Ismael strastveno nastavlja. Necijepljeni trsovi verdeja iz doba prije filoksere, uz merlot, syrah, tempranillo i rufete rastu u pješčanom tlu obogaćenom glinom, škriljevcem, vapnencem i šljunkom. Borova šuma izrasla oko vinograda čuva mu posjed od invazije insekata i bolesti, a vinogradi, smješteni između 800 i 900 metara nadmorske visine rastu u organskom skladu bez intervencija. Najstariji među trsovima imaju 270 godina i dalje su u vitalnom stanju. Prateći biodinamički kalendar, Ismael gradi svoju umjetnost u boci, bez dodanih sulfita, koristeći autohtone kvasce, bez filtriranja ili bistrenja. Ismael Gozalo linija vina predstavlja „klasičnu“ stranu s minimalnom količinom sulfita dok Microbio linija istražuje kreativnu slobodu bez dodanih sulfita, odražavajući snagu tradicije i inovacije. Ismael Gozalo ima vjeru u svoju strast, stvarajući čaroliju koja ne samo da osvaja nepca diljem svijeta, već dodaje novu dimenziju doživljaja vina.
Vinar: Ismael Gozalo
Regija: Segovia, Castilla y Leon
Sorte: verdejo, merlot, syrah, tempranillo, rufete
Veličina vinograda: 28 hektara
Godišnja proizvodnja: oko 60,000 butelja
Nadmorska visina: 800 – 900 metara
Tlo: pješčano tlo
Način uzgoja: organski s biodinamičkim principima