UVIJEK SE NEŠTO DOGAĐA
U svijetu prirodnih vina uvijek ima nešto novo za kušati, otkriti, upoznati, naučiti. Zato vam nastojimo redovito servirati upoznavanja s prirodnim vinarima, vinske radionice, gastronomska događanja ili na jedan dan okupirati neke poznate gradske lokacije i pozvati vas da probate nešto novo.
Listopad 2024
24.
četvrtak
Restoran Bekal
Ugostit ćemo vinariju Baša iz Fruške Gore, u Srbiji. Chef Marko Turković će žariti, pržiti, grilati, dimiti, peći i karamelizirati sve što sezona trenutno nudi, dok će Bojan točiti svoje genijalne oranže koji dižu svako jelo na novu razinu, a posebno sjajno će se složiti s bogatim, jesenskim namirnicama. Ako si već probao njegova vina, ne trebamo ti ništa više reći, a ako nisi, evo idealne prilike! Dakle, restoran Bekal, sljedeći četvrtak, 7 navečer, 6 slijedova hrane, 6 vina i 2 majstora u akciji. Mjesta su limitirana, a vremena nema puno, zato ne čekaj!
KAKO NAM JE BILO

19.
subota
Ulica Jurja Žerjavića 7/2
Niste još čuli za Gudin? E, pa pravo je vrijeme da saznate! Mi obožavamo sve vezano uz ovaj projekt – od njihove spremnosti da proputuju cijelu Hrvatsku u potrazi za najkvalitetnijom prasetinom, preko njihove strasti prema prirodnim vinima, do toga da su A-tim za stvaranje pozitivne atmosfere i pružanje vrhunske usluge. Uz sve to, smješteni su na jednoj od najkul lokacija – splitskom pazaru – a sada tu posebnu vibru donosimo i u dvorište Cogito kafića! Mladen Livaja iz Gudina dolazi sa svojim timom i priredit će pravi šušur, kuhajući na vatri slasne delicije od vrhunske svinjetine. A mi? Mi ćemo se pobrinuti da se uz te delicije nešto dobro i popije. DJ Lovro Baletić zaokružit će cijelu priču savršenim grooveom. Pa, ti nemoj doći!
vizual: AlterEgo Media
KAKO NAM JE BILO

Lipanj 2024
15.
subota
Ulica Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb
U subotu, 15.06., od 13 h ugostit ćemo u Zagrebu ni manje ni više nego češkog vinara i vizionara, Milana Nestareca - čovjeka kojega ćete zavoljeti jednako kao i njegova vina. Ova zvijezda prirodnog vinarstva provest će popodne s nama na terasi cafe-a ‘U Dvorištu’, a mi ćemo vam točiti široku i zanimljivu selekciju njegovih vina na čaše. Uključujući i neke nove etikete. Za sočne zalogaje pobrinuti će se Salo Dolac, a za dobre ritmove i ljuljanje kukova tu je naš resident DJ Lovro Baletić. Za sve željne daljnega provoda, večer sa Milanom Nestarecom se nastavlja od 20:00 u Bastion no. 19 baru.
Ulaznica i registracije nema. Svi ste dobrodošli…
KAKO NAM JE BILO

01.
subota
Mrgani, Istra
Naša omiljena kuharica je zamijenila vrevu grada s istarskim zelenilom smjestivši se u selu Mrgani gdje u idili svoje kamene kuće i vrta drži razna druženja i radionice, a 01.06. i jedan nesputani ručak. Ana će vam od sezonskih i lokalnih namirnica kuhati 7 jela koja ćemo sljubiti s jednakim brojem nesputanih vina i to uz opušteno druženje za zajedničkim stolom. Istarska je to avantura koja se ne propušta. Broj mjesta je ograničen pa stoga svoju rezervaciju osigurajte na vrijeme javljanjem na [email protected] ili u DM.
KAKO NAM JE BILO

Prosinac 2023
23.
subota
Ulica Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb
Povedite najmilije i uživajte u neponovljivoj hrani i vinima na našem prvom zajedničkom Adventu! Šest slijedova chefa Tvrtka Šakote upotpuniti će vina cijenjenih hrvatskih vinarija Tomac i Križ uz božićnu selekciju iz Nesputanih vina. Čekamo vas “U Dvorištu”, mjestu dobre energije, topline, vrhunskih okusa i mirisa! Rezervacije primamo na [email protected] ili u DM - jer tko prvi, njegovo je mjesto!
KAKO NAM JE BILO

09.
subota
Ulica Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb
Dečki će nam kroz svoje tanjure svježe uhvaćenih ribica ispričati priču o održivom ribolovu. Pozivamo vas na jedinstvenu feštu gdje se prepliću čarolije morskih dubina i Nesputanih vina. U neformalnom okruženju Dvorišta uživat ćemo u 3 tanjura + 4 čaše + dobroj glazbi.
KAKO NAM JE BILO
