Ivo Matošin je od svoje djedovine napravio pravu malu vinsku oazu. Inače je cijeli život bio kapetan, a jednom kad je otišao u penziju, posvetio se vinogradarstvu. Na vinogradarskom položaju Široke, mjestu sjeverno od Primoštena, posadio je dva hektara babića – crvenu autohtonu sortu sjeverne Dalmacije. Svoje vinograde ne šprica, čak ni sumporom i bakrom što je inače praksa organske i biodinamičke poljoprivrede jer kako sam kaže „…jednostavno nije potrebno“. Povoljna pozicija na brdu te suha i topla klima omogućuju uvjete u kojima ne dolazi tako lako do gljivičnih oboljenja kao na kontinentu. Sva vina ovog velikodušnog vinara fermentiraju na autohtonim kvascima te se ne bistre niti ne filtriraju te su odraz istinskog primoštenskog kraja.
Vinar: Ivo Matošin
Regija: Primošten, Sjeverna Dalmacija, Hrvatska
Sorte: babić
Veličina vinograda: 2 hektara
Godišnja proizvodnja: 3000 – 5000 butelja
Nadmorska visina: 260 metara
Tlo: vapnenac
Način uzgoja: organski