Fabrizio Iuli vodi obiteljsku vinariju Cascina Iuli smještenu u brdima Montalda di Cerrina, u srcu Pijemonta. Na nadmorskoj visini od 250 do 380 m, obitelj njeguje vinovu lozu već četiri generacije, a od 1998. vinogradi se vode potpuno ekološki – bez kemikalija, s ciljem stvaranja prave “toxic-free” zone za lozu, ljude i prirodu. Od ukupno 43 hektara imanja, 14 hektara zauzimaju vinogradi, zasađeni kako poznatim lokalnim sortama poput barbere, nebbiola, pinot crnog i grignolina, tako i gotovo zaboravljenim, rijetkim autohtonim sortama poput slarine i baratuciata. U vinogradu i podrumu sve se radi ručno, s minimalnim intervencijama: spontanom fermentacijom, bez filtracije i bistrenja, a vino dozrijeva u cementu i velikim bačvama. Sumpor se koristi samo kada je to nužno – i to u malim količinama. Rezultat su čista i sočna vina, s izraženom mineralnošću koju daju vapnenačka i škriljevačka tla. Fabriziov cilj su vina bogata karakterom, ali uvijek svježa i pitka.
Vinar/ka: Fabrizio Iuli
Regija: Piemonte, Italija
Sorte: barbera, nebbiolo, pinot crni, grignolino, slarina, baratuciat
Veličina vinograda: 14 hektara
Nadmorska visina: do 380 metara
Tlo: vapnenac, škriljevac
Način uzgoja: organski





